Warsztaty kulinarne w ramach realizacji projektu "Zielone tory" już za nami!
#warsztaty kulinarne# zero waste# dobra kuchnia#Zielone Tory#kMierzynianki#RZĄDOWY PROGRAM# #FUNDUSZ INICJATYW OBYWATELSKICH NA LATA 2021-2030# NOWEFIO – EDYCJA 2022 – PRIORYTETY 2-4#
Warsztaty kulinarne w ramach realizacji projektu “Zielone tory” już za nami poprowadziła firma Bataty Studio Kulinarne gdzie prowadzący w ciekawy merytoryczny sposób wprowadzili uczestników w świat kuchni „zero waste” i nauczyli jak przygotować zdrowe potrawy tak, by nie zmarnować żadnych składników i ponownie wykorzystać resztki potraw .Zdradzili też sekrety minimalizowania strat w kuchni i kulinarnego recyklingu.
W czasie warsztatów uczestnicy wykonali zdrowe ekologiczne potrawy bazowe i przygotowali dania z resztek.
Po przygotowaniu potraw degustowano je, dyskutowano, wymieniano się wspólnymi doświadczeniami.
Dzięki prowadzącym na warsztatach panowała wspaniała atmosfera, która pozwoliła uczestnikom nie tylko na pozyskanie ogromu wiedzy, ale zwiększenie świadomości wśród uczestników warsztatów zastosowania zasad „zero waste” w swojej kuchni
Dziękujemy prowadzącym za taką wspaniałą przygodę kulinarną








To nie koniec naszej przygody kulinarnej 

Serdecznie zapraszamy do zapisów na warsztaty kulinarne na których prowadzący wprowadzą Was w świat kuchni „zero waste” i nauczą:
– jak przygotować zdrowe potrawy tak, żeby nie zmarnować żadnych składników
-ponownie wykorzystać resztki potraw, żeby przygotować wartościowe posiłki
– jak planować zakupy, jak kupować i przechowywać żywność.
-zapozna z zasadami mrożenia i efektywnego wykorzystywania lodówki.
-jak czytać daty ważności i przydatności produktów.
-poznacie sekrety minimalizowania strat w kuchni i kulinarnego recyklingu.
W czasie warsztatów uczestnicy wykonają zdrowe ekologiczne potrawy bazowe i przygotują dania z resztek
Zgłoszenia tel 509 802 317 napisz na adres kolo.gospodynwiejskich@wp.pl